Tvrtka

Prije 125 godina Josef Anton Meggle, djed današnjeg vlasnika Toni Megglea, osnovao je tvrtku MEGGLE, malu sirarnu pored Wasserburga (nedaleko Minhena/Bavarska). U današnje vrijeme MEGGLE predstavlja tvrtku duge tradicije i slovi za jednog od najpoznatijih proizvođača mliječnih proizvoda u Europi koja prerađuje 750 Mio. kg mlijeka godišnje.
MEGGLE Hrvatska d.o.o. je firma kćer njemačke mljekare MEGGLE AG i nalazi se u njenom 100%-tnom vlasništvu.

 

Od 1996. godine MEGGLE plasira proizvode pod brandom i na hrvatskom tržištu. Početak prodaje i distribucije na hrvatskom tržištu krenuo je iz ureda u Matuljima blizu Opatije.


1999.god. s osječkom mljekarom IPK Mia d.d. osnovana je proizvođačka joint-venture firma MEGGLE MIA d.o.o. koja je proizvodila proizvode isključivo pod brandom MEGGLE. Od osnutka joint-venture firme, a pogotovo nakon potpunog preuzimanja IPK MIA od strane MEGGLE-a, izvršene su znatne investicije u nove proizvodne linije (nova maslarna, nova linija za fermentirane proizvode, najsuvremenija punilica za proizvodnju UHT mlijeka,nova punilica PET ambalaže, obnavljanje kompletne infrastrukture).


U rujnu 2004.godine joint-venture firma MEGGLE MIA d.o.o. se pripojila mljekari IPK Mia d.d., koja je do tada bila dijelom IPK grupe, te su poslovanje nastavile kao jedno poduzeće s novim nazivom MEGGLE Osijek d.d. i to sve do prosinca 2005.g. kada se proizvodni pogon MEGGLE Osijek d.d. pripojio trgovačkom poduzeću MEGGLE Adria d.o.o., te je nastala današnja MEGGLE Hrvatska d.o.o sa sjedištem u Osijeku.


2004. godina je značajna zbog još jedne činjenice, MEGGLE je kao jedna od rijetkih mljekara u Hrvatskoj, dobila EU veterinarski kontrolni broj objekta, a u 2008.godini je uspješno certificirana za sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000, što osigurava plasman hrvatskih proizvoda pod brandom MEGGLE i na EU tržištima.

 

Uz kontinuirani razvoj proizvoda pod prepoznatljivim brandom MEGGLE njegujemo i vrijednost branda Mia Mill, kao zasigurno najjačeg regionalnog branda u Slavoniji i to kroz modernizaciju tehnike pakiranja, ali i očuvanja visokog standarda kvalitete.

Upravu tvrtke čine :
 Gosp. Marjan Vučak, Predsjednik Uprave
 Gosp. Ludwig Meltl, član Uprave

Gosp. Dražen Divjak, član Uprave


MEGGLE Hrvatska danas je treća mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda iz najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka, zapošljava 208 zaposlenika i prerađuje cca 80.000 litara mlijeka/dan.

MEGGLE nije samo na hrvatsko tržište plasirao uvozni asortiman nego posluje i proizvodi prije svega sukladno potrebama i željama nacionalnog tržišta.
Danas je naš asortiman vrlo raznolik; od maslaca, jogurt maslaca, vrhnja, trajnog mlijeka, svježih sireva, jogurta za svaki ukus, deserata, pa sve do specijaliteta iz maslaca kao što je Maslac sa začinskim biljem kao originalna inovacija tvrtke.

 

Plava djetelina MEGGLE je internacionalna garancija kvalitete i odličnosti svojih mliječnih proizvoda

Za više informacija o tvrtki MEGGLE posjetite naše korporativne stranice www.meggle.com